Maa kopisi kavioiden alla, kun aamusella kävin ruokkimassa neidit. Yö oli taas vietetty rannasssa -eivät näköjään kaipaa suojaa näin parin asteen pakkasyönä, kun on kuitenkin tyyntä ja sadetonta. Illalla kävin rannassa, ja se oli jo riitteessä. Talvi on hiipimässä salavihkaa vaikkei lunta vielä olekaan aamukuuraa enempää.

Koko laidun on autio ja ruskea, mutta kuitenkin hepat ovat turpa maassa kynimässä lehtiä ja roholta näyttävää päivävirikkeenään. Virikepaikkana on myös ylälaitumen iso ruohopäällysteinen hiekkakasa: se on kynitty ja kuovittu melko paljaaksi. Sanoinkin, että ensi kesänä se onkin jo ihan sileänä ja täytyy hankkia uusi kukkula. Luulen, että hepat kuopivat juuria aikansa kuluksi -heppojen snack-paloja. Voima on ollut monena aamuna kukkulalla ja Helmi vähän alempana.

Hepat eivät kyllä näe nälkää, sillä annan liiankin reilusti paaliheinää useamman kerran päivässä ja lisäksi kuivaa heinää rouskuteltavaksi. Voima onkin oppinut hirnumaan aina tullessamme pihaan. Jospas taas saisi vähän ruokaa, se tuntuu toivovan, armoton herkkusuu kun on.