Nyt lähdettiin liikkeelle. Hitaasti ja käyntiä.

Kärryillä

Eilen kävin Riitan kanssa ajamassa kaikilla kolmella hevosella. KAikki lähti liikkeelle siitä, kun aloimme pähkäillä käyttämättömien valjaiden kokoamista. Ne piti koota, ja helpointa se oli, kun sovitusnukkena oli Salka. Rouva ei välittänyt pähkäilystämme, vaan seisoa jöpötti paikallaan varmaan puoli tuntia ennen kuin varusteet olivat päällä. JA sitten menoksi vanhojenuusien kärryjen kanssa, joissa oli kyllä metri tilaa hepan peräpäässä. Salka on kyllä vanha tekijä.

Helmi onkin ollut kärryt perässään vasta viitisen kertaa, joten Riitta otti vähän rauhallisemmin. Neiti on kyllä niin töltti- ja passivahva, että ravi löytyi vasta kun malttoi olla kiiruhtamatta. Hienosti tämä "lämppäri" toimi.

Eniten Riitta varmasti odoitti Voiman ajamista.Olimmekin jo kokeilleet muutama kerta aikaisemmin ajamista, joten perustuntuma olikin jo. Katsoin kun Voima ravasi pellolla -tasaista ja nättiä. Laukkaakin piti tietysti kokeilla. Se sai katsojankin kyllä unelmoimaan selkään pääsystä.

Ja laitumelle

Hepat ovat vielä laiduntaneet rantapeltoja. Vähähän siellä vielä on kylvettyä heinää, mutta enimmäkseen horsmaa. Kuitenkin tuore maistuu ennemmin kuin kuiva heinä.

Tänä aamuna oli sumuista -yö on ollut viileä varmasti. Suljettiinkin hepat illalla pikkulaitumelle, etteivät pääse yöllä rantaan ja syömään, jos vaikka heinä jäätyy. Aamulla olivat reippaana eikä eilinen treeni ollut näkynut, kun olivat kirmanneet Riitan päästettyä ne laitumelle.