Nyt on ollut aamuisin usvaista -mittari näytti seitsemän aikoihin kuitenkin melkein kymmentä astetta eikä kuuraa ole näkynyt. Hepat ovat olleet öisin pikkutarhassa, ja olen laittanut niille aamuin illoin kuivaa heinää, jota rouskuttavatkin mielellään.

Eilen illalla kun olin menossa ruokkimaan heppoja, Voima halusi omistaa koko veräjän tienoon, jopa helmiä se yritti ahdistaa nurkkaan potkimalla. Kuitenkin hepat rauhottuivat kukin ruokakupilleen kun tulin paikalle, ja syönnin jälkeen olikin taas rapsutusvälit kunnossa.

Täytyy piakoin hakea rehupaalikin hepoille. Aitasimme lauantaina viimeisen kulman peltoa syötäväksi, mutta siitähän ei pitkään riitä evästä. Nyt on ollut tihkusadepäiviä, ja hepat ovat viihtyneet puskien alla, eikä niitä ole ylhäällä näkynyt. Samoin virta tuntuu lisääntyvän näin ilmojen viiletessä. Sunnuntaiaamuna kuulin sisälle kovaa kopinaa ja ikkunasta katsoessa näin laukka- ja pukittelukisan edessäni: kaikki kolme revittelivät ylälaitumella kunnes palasivat rauhallisina taas syömään.

Kun teimme lauantaina aitausta, ihmettelein laitumen ulkopuolella selvästi erottuvaa polkua joka johti suoraan hevosaitauksen reunalle ja epäilin, ettei kissa ole saanut sitä aikaiseksi. Taitaa olla hepoilla ollut koko kesän vieraita silloin tällöin!